CTB eksperti dalās zināšanās ar Saldus un Smiltenes tehnikuma pedagogiem

Oktobra mēnesī Kurzemes reģiona jaudīgākā ceļu būvniecības uzņēmuma “Ceļu, tiltu būvnieks” speciālisti tikās ar Saldus un Smiltenes tehnikuma pedagogiem, lai dalītos zināšanās un pieredzē par ceļu būves nozares darbību, tās specifiku un attīstību Latvijā. Tikšanās norisinājās Eiropas Struktūrfonda īstenota projekta “Profesionālās izglītības iestāžu efektīva pārvaldība un personāla kompetences pilnveide” ietvaros.

Biedrības “Latvijas ceļu būvētājs” un programmas “Stažēšanās ceļu būves nozares uzņēmumos Latvijā” aicinājumam atsaucās plaša ekspertu komanda. Dienas garumā pedagogi tikās ar “Ceļu, tiltu būvnieks” administratīvā dienesta vadītāju Lindu Grīnu, uzņēmuma ražošanas direktoru Kārli Žāži un SIA “CTB Betons” valdes locekli Andri Jaunciemu, lai iepazītos ar uzņēmumu grupas darbību, apmeklētu laboratorijas, kā arī asfatbetona un transportbetona rūpnīcas.

Dienas turpinājumā, atgriežoties uzņēmumu grupas jaunizveidotajā biroja ēkā, darba grupa pieredzējušā projektu vadītāja Zigmunda Petera vadībā turpināja izzināt tādus būvdarbu vadības jautājumus kā objekta darbu vadība atbilstoši izstrādātajam projektam, biežāk sastopamās situācijas un pieļautās kļūdas būvniecības laikā un to labošana, kā arī garantijas laikā veiktie būvdarbi.

Dienas otrajā daļā pēc Liepājas tehnikuma apmeklēšanas uzņēmumu grupas tehniskā direktora Zigmāra Treinovska vadībā pedagogi izzināja ceļu būves un mašīnu modernās darbu tehnoloģijas un GPS sistēmu pielietošanas iespējas ceļu būvniecībā. Dienas turpinājumā Zigmunds Peters pastāstīja par darbu ar ceļu būves un ceļu uzturēšanas mašīnām, darba mašīnu un iekārtu racionālu izmantošanu, kā arī reciklēšanu un projektu risinājumiem. Kārlis Žāžis informēja par 3D iekārtu iespējām un to pielietošanu, izbūvējot objektu.

Noslēdzot vizīti un “Ceļu, tiltu būvnieks” uzņēmumu grupas apciemojumu, pedagogi kopā ar bruģēšanas dienesta vadītāju Raivo Ozoliņu un projektu vadītāju Zigmundu Peteru devās uz aktuālajiem ceļu būvniecības objektiem, lai klātienē pārrunātu mūsdienīgas objekta izbūves iespējas.

Uzņēmumu grupa pateicas biedrībai “Latvijas ceļu būvētājs” par iniciatīvu un ar nepacietību gaida nākamo reizi, kad uzņēmuma speciālisti varēs dalīties zināšanās un pieredzē ar interesentiem.