CTB speciālisti izglīto LLU studentus

SIA “Ceļu, tiltu būvnieks” pieredzējušie speciālisti dalās zināšanās ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes vides un būvzinātņu fakultātes studentiem un būvniecības katedras vadītāju.

Decembra mēnesī Kurzemes reģiona viena no atpazīstamākajiem ceļu būvniecības uzņēmumiem, “Ceļu, tiltu būvnieks” speciālisti tikās ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes vides un būvzinātņu fakultātes Bakalaura studiju programmas “Būvniecība” 4.kursa studentiem, kurus pārstāvēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Arhitektūras un būvniecības katedras vadītāja Sandra Gusta.

Dienas garumā studenti tikās ar plašu “Ceļu, tiltu būvnieks” ekspertu komandu – administratīvā dienesta vadītāju Lindu Grīnu, uzņēmuma būvuzraugu Juri Jākobsonu, saimniecības daļas vadītāju Pēteri Zudavu, Bruģēšanas dienesta vadītāju Raivo Ozoliņu, uzņēmuma ražošanas direktoru Kārli Žāži un SIA “CTB Betons” valdes locekli Andri Jaunciemu, lai iepazītos ar uzņēmumu grupas darbību.

Dienas pirmajā daļā SIA “Ceļu, tiltu būvnieks” speciālistu komanda kopā ar pieredzējušu būvuzraugu dalījās zināšanās ar interesentiem, par jaunizveidotās uzņēmuma biroja ēkas celtniecību, tās būvniecības izaicinājumiem un būvdarbu organizācijas svarīgiem aspektiem. Pieredzējušie speciālisti sniedza detalizētas atbildes uz topošo būvinženieru interesējošiem jautājumiem.

Tikšanās turpinājumā darba grupa uzzināja par ceļu būves nozares darbību, tās specifiku un attīstību Latvijā. Studentu daudzpusīgam ieskatam ceļu būvē, SIA “Ceļu, tiltu būvnieks” ražošanas direktors dalījās zināšanās par ceļu būves pamata izbūves materiāla, asfaltbetona ražošanas procesu, tā iestrādes daudzveidību. Jaunie būvinženieri klātienē apskatīja asfaltbetona rūpnīcu un pastiprināja zināšanas par rūpnīcas darbību un funkcionalitāti.

Interesentu grupa papildus tika iepazīstināta ar vienu no Kurzemes reģionā jaudīgākajām transportbetona ražotnēm SIA “CTB Betons”. Tās vadītājs SIA “CTB Betons” topošajiem būvinženieriem sniedza plašu izklāstu par transportbetona rūpnīcu, tās ražošanas iespējām un betona izmantošanu būvniecībā. Darba grupa klātienē apskatīja un uzzināja gan par transportbetona rūpnīcas ražošanas procesiem, jaudām, gan par tehnisko resursu nodrošinājumu, tranpsortbetona nogādāšanai un iestrādāšanai būvniecības objektā.

Noslēdzot vizīti un “Ceļu, tiltu būvnieks” uzņēmumu grupas apciemojumu, Latvijas Lauksaimniecības universitātes darba grupa kopā ar pieredzējušo bruģēšanas dienesta vadītāju devās uz aktuālajiem ceļu būvniecības objektiem, lai klātienē pārrunātu mūsdienīgas objekta izbūves iespējas.

Uzņēmumu grupa pateicas Biedrībai „Building Design and Construction Council” un Latvijas Lauksaimniecības universitātes komandai par iniciatīvu.