“Gada labākā būve Latvijā 2017” godināšanas ceremonijā SIA “CTB” biroja ēka saņem balvu

Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Latvijas Pašvaldību savienību un vairākām sabiedriskajām organizācijām organizēja skati “Gada labākā būve Latvijā 2017”. Skates mērķis bija – veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2017. gadā, veicināt  profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem, akcentējot būvniecības procesa gala rezultātu – būvi.

Gada labāko būvnieku godināšanas ceremonija, kura ir viena no Latvijas simtgades oficiālajiem pasākumiem, notika 2018.gada 28.martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā. Svinīgajā ceremonijā tika nosauktas labākās 2017.gada būves Latvijā un godināti Latvijas labākie būvnieki.

Skatei tika pieteikta 81 būve astoņās dārgakmeņu nominācijās. SIA “CTB” biroja ēja tika pieteikta sarkanā rubīna kategorijai “Publiskā jaunbūve”. SIA “CTB” biroja ēkas būvniecības pasūtītājs, SIA “CTB” īpašnieks Gatis Zvirbulis, projektu sagatavoja SIA “K IDEA” arhitekts Andris Kokins, projekta būvniecību realizēja SIA “SELVA BŪVE”. Noslēguma svinīgajā apbalvošanas ceremonijā “Gada labākā būve Latvijā 2017” tika apbalvoti 45 labāko būvju pārstāvji – pasūtītāji, arhitekti un būvnieki.

Apbalvojumus saņēma:

Kategorijā “Publiskā jaunbūve” akmens – sarkanais rubīns:

1.vieta. CTB grupas – SIA „Ceļu, tiltu būvnieks”, SIA „CTB Betons”, SIA „CTB Karjeri” biroja ēka Liepājā. Cukura iela 38A, Liepāja.

2.vieta. Rīgas Stradiņa universitātes dienesta viesnīcas jaunbūve.

3.vieta. Siguldas Sporta centrs.

Kategorijā “Dzīvojamā jaunbūve” akmens – gaišā jašma:

1.vieta. Kvartāla apbūve Rīgā, starp Jāņa Daliņa ielu, Vesetas ielu, Jāņa Dikmaņa ielu un Grostonas ielu. Jāņa Dikmaņa iela 4, Rīga.

2.vieta. Dzīvojamā māja Brenguļu pagastā.

Kategorijā “Pārbūve” akmens – dzeltenais cirkons:

1.vieta. VEF ražošanas korpuss, 1. kārta.

2.vieta. Sporta skola Kuldīgā.

3.vieta. Viesnīca Rīgā. Kaļķu iela 20, Rīga.

Kategorijā “Atjaunošana” akmens – violetais ametists:

1.vieta. Ēkas daļa Rīgā. K. Valdemāra iela 2a, Rīga.

Atzinība. Ēkas fasāde Rīgā. Brīvības bulvāris 21, Rīga.

Kategorijā “Restaurācija” akmens – brūnsarkanais granāts:

1.vieta. Dzīvojamā ēka Rīgā. Alberta iela 5, Rīga.

2.vieta. VEF ražošanas korpusu fasādes. Brīvības iela 214i, Rīga.

3.vieta. Rīgas svētā Jēkaba katedrāles altārdaļas fasādes un vitrāžas.

Kategorijā “Inženierbūve” akmens – zilais safrāns:

1.vieta. Valsts galvenā autoceļa A10 Rīga – Ventspils posmos 20.06km – 23.84km un 36.49km – 38.57km segas pārbūve (pastiprināšana).

2.vieta. Gaujas ielas pārbūve Ādažos.

3.vieta. Valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža (Valka) posma 60,20km – 79,45km segas pārbūve.

Kategorijā “Ainava” akmens – zaļais smaragds:

1.vieta. Cēsu pilsētas stadiona 1. kārta.

2.vieta. Atpūtas ēka jeb brīvdienu māja Priekuļos.

3.vieta. Krimūnu brīvdabas estrāde.

Kategorijā “Būve ārzemēs” akmens – dimants:

1.vieta. Blenda biroju ēka Gēteborgā Zviedrijā.

3.vieta. Starptautiskās lidostas skrejceļa un gaismu signalizācijas sistēmas rekonstrukcija Viļņā, Lietuvā.

“Gada labākā būve Latvijā 2017” apbalvošanas ceremonijā par vislabākajiem būvniekiem tika nominēti: AS “UPB”, SIA “RE&RE”, AS “A.C.B.”, AS “LNK Industries”,SIA “SELVA BŪVE”, SIA “Arčers”, SIA “Merks”, AS “Būvuzņēmums Restaurators”.

Gada labāko būvju foto galerijas pieejamas:

www.gadabuve.lv

www.facebook.com/gadabuve