CTB karjeri

minerālmateriālu rūpnīcas jauda

Gatis Zvirbulis

CTB grupas vadītājs

SIA “CTB” ir viens no vadošajiem kompleksās ceļu būves uzņēmumiem Latvijā, kas teju jau 20 gadus veiksmīgi realizē projektus kā Latvijā, tā arī Lietuvā. Vienojoties uzņēmumu grupā kopā ar SIA “CTB Karjeri” un “CTB Betons”, grupas komandu veido vairāk nekā 290 augsti kvalificēti speciālisti, kuru ikdiena ir ceļu būvniecība un to uzturēšana, bruģakmens ieklāšana un būvniecības izejmateriālu ražošana. Uzņēmumu grupa spēj nodrošināt pilnu būvniecības projektu realizācijas ciklu, sākot no ieceres, projektēšanas, izejmateriālu ieguves un loģistikas, līdz pat ražošanai, būvdarbu veikšanai un objekta nodošanai ekspluatācijā.

Grupas darbība virzīta uz jaunu produktu ražošanu, augstu tehnoloģiju ieviešanu un sniegtā servisa pilnveidošanu. Uzņēmumu grupa apliecinājusi sevi kā vienu no straujāk augošajiem un tehnoloģiski pilnveidotākajiem nozares uzņēmumiem Latvijā. SIA “CTB Karjeri” ir viena no lielākajām un mūsdienīgākajām smilts – grants pārstrādes rūpnīcām Baltijas valstīs, savukārt SIA “CTB Betons” ir jaudīgākā un modernākā transportbetona rūpnīca reģionā.

Pēteris Andrijānovs

CTB valdes loceklis

Sadarbojoties ar “CTB”, būvniecības projektu vadību nodrošina sertificēti ceļu inženieri, darbu veikšanai tiek izmantotas vairāk nekā 200 dažāda veida ražošanas un tehniskās vienības, kas ļauj paveikt projektus iecerētajā kvalitātē un termiņos. Uzņēmums ir regulārs līderis darba kvalitātes rādītājos ceļubūvē valsts mērogā. “CTB” būvējis un rekonstruējis ceļus vairāku simtu kilometru garumā ar dažādām seguma konstrukcijām un risinājumiem tādiem pasūtītājiem kā VAS “Latvijas Valsts ceļi”, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, Liepājas pilsētas dome, Ventspils pilsētas dome, kā arī būvniecības uzņēmumi SIA “Binders” un SIA “Velve”.

Uzņēmuma darbību spēcina 2005. gadā iegādātā “Benninghoven TBA-240” asfaltbetona rūpnīca, kas ir pilnībā automatizēta un ražo visaugstākās kvalitātes asfaltbetonu ar jaudu līdz pat 240 tonnām stundā. Pirms pieciem gadiem ir veikta rūpnīcas modernizācija, uzstādot reciklētā asfalta pievienošanas sistēmu “Benninghoven RA-150”, kas sniedz iespēju asfaltbetona ražošanas procesā pielietot otrreizēji izmantotas izejvielas, iegūstot ne tikai augstākā labuma asfaltbetonu, bet arī veicinot ceļu būves blakus produktu atkārtotu izmantošanu. Rūpnīca ir spējīga saražot pat 100% reciklētu asfaltu. Iegādātā tehnoloģija palīdz samazināt gan asfalta masas izmaksas, gan neatjaunojamo dabas resursu patēriņu.

Rūpnīcai iegūts ražošanas procesa kontroles sertifikāts nr. 1697-CPR-10/003, kuru izdevusi notificētā institūcija SIA “Bureau Veritas Latvia”, apliecinot, ka rūpnīcas ražotie bituminētie maisījumi izmantošanai ceļiem, lidlaukiem un citām satiksmes platībām atbilst visiem noteikumiem attiecībā uz ekspluatācijas īpašību noturības novērtējumu un pārbaudēm.

Uzņēmumā izveidota, ieviesta un sertificēta integrētā kvalitātes, darba aizsardzības un vides aizsardzības pārvaldības sistēma saskaņā ar starptautiskajiem standartiem attiecīgi ISO 9001, OHSAS 18001 un ISO 14001, kuras prasību īstenošanā iesaistās visi uzņēmuma darbinieki.

Guna Eglīte

CTB valdes locekle

SIA “CTB” ir viens no Kurzemes reģiona lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem, spēcīgs, strauji augošs un pašpietiekams uzņēmums, kura galvenie darbības pamatprincipi ir iekļaušanās termiņos un nemainīgi augsta darbu kvalitāte. Teju pirms 20 gadiem, t.i., 1998. gadā Liepājā tika dibināts jauns ceļu būves uzņēmums, kas līdz mūsdienām plānveidīgi paplašinājies, veicot ceļu un citu transportbūvju būvniecības darbus Latvijā un Lietuvā.

Uzņēmumu grupa nodrošina tādus pakalpojumus kā ceļu būve un ceļu aprīkojuma nodrošināšana, bruģēšana, transporta pakalpojumu sniegšana un būvtehnikas noma, ceļu būves projektu vadība, asfaltbetona, transportbetona un inerto materiālu ražošana, kā arī ir pieejama ceļu būvmateriālu laboratorija.

pieredzējuši darbinieki

240 t/h

asfalta ražošanas jauda

200 000 m2

horizontālā marķējuma gadā

transporta vienības

Andris Jaunciems

CTB Betons valdes loceklis

Reģiona mūsdienīgākā un jaudīgākā transportbetona rūpnīca izveidota 2005. gadā. Pateicoties iegādātajai “Liebherr” tehnoloģijai, automatizētā rūpnīca vienā stundā spēj saražot līdz pat 120 m3 betona. Rūpnīca ir aprīkota ar Somijā ražotu “Polarmatic” apkures iekārtu, kas nodrošina nepārtrauktu ražošanas ciklu arī ziemas mēnešos līdz pat -10°C salam. Uzņēmums specializējas transportbetona ražošanā, tā piegādē un iestrādē.

SIA “CTB Betons” tirgū piedāvā pilna spektra stiprības transportbetonu, kā arī betonu siltajām grīdām, hidrobetonu un armētu betonu ar metāla un polipropilēna šķiedru. Uzņēmuma rīcībā ir nepieciešamā tehnika transportbetona piegādei un iestrādei objektā. Uzņēmums transportbetona piegādi veic ar pieciem “Volvo FM 9m3” mikseriem, savukārt tā iestrādi būvprojektos nodrošina divi “Putzmeister” betona sūkņi. Lielais betona sūknis ir ar 36 metrus garu strēli un garantē betona iesūknēšanu vistālākajā būvobjekta stūrī, kā arī nodrošina lielu pārsūknēšanas jaudu. Mazais betona sūknis ir ar 24 metrus garu strēli un 7m3 mucu, kas ļauj piegādāt un iesūknēt betonu ar vienu automašīnu. Lai nodrošinātu savlaicīgu piegādi un augstu servisu saviem klientiem, ražošanas uzņēmums investē papildus līdzekļus jaunas un plaši pielietojamas tehnikas iegādē.

SIA “CTB Betons” saņēmis ražošanas procesa kontroles sertifikātu Nr. 18-36, kuru izdevusi institūcija SIA “Bureau Veritas Latvia”, apliecinot, ka rūpnīcas ražotie betona materiāli atbilst visiem noteikumiem un prasībām saistībā ar ūdens necaurlaidību, salizturību un stiprību.

gadu darba pieredze

9m3 augstas ietilpības mikseri

120 m3/h

automatizētās rūpnīcas jauda

36m

garas betona sūkņu strēles

Kārlis Žāžis

CTB Karjeri valdes loceklis

CTB karjeri

Izejmateriālu ieguves rūpniecības uzņēmums SIA “CTB Karjeri” dibināts 2005. gadā, tā centrālo rūpnīcu novietojot plašākajā uzņēmumam piederošajā karjerā Grobiņas novada Bārtas pagastā Krūtē. Rūpnīca ir viena no lielākajām un modernākajām šāda tipa rūpnīcām Baltijā. Uzņēmums apsaimnieko lielākās Dienvidkurzemes smilts un smilts – grants atradnes. Uzņēmuma īpašumā ir sešas karjeru saimniecības, kurās tiek iegūti un sagatvoti augstas kavlitātes inertie materiāli. Kopējā atradņu platība pārsniedz 70 hektāru, savukārt rūpnīcas jauda ir 500 000 tonnu gatavās produkcijas gadā.

Izveidojot šādu izejmateriālu ieguves uzņēmumu un investējot līdzekļus rūpnīcas attīstībā, uzņēmums panācis, ka Latvijas atradņu bagātības kompleksās pārstrādes rezultātā ir izmantojamas kā augstvērtīgs izejmateriāls, kas tirgū spēj konkurēt un pat aizstāt Skandināvijā iegūtos izejmateriālus. Uzņēmums aktīvi iegulda līdzekļus jaunu derīgo atradņu izpētē un iegādē.

Grupas uzņēmumu un eksporta vajadzībām rūpnīcā tiek ražoti augstvērtīgi minerālmateriāli nesaistītajiem un hidrauliski saistītajiem maisījumiem būvniecībai un ceļu konstrukcijām, bituminētajiem maisījumiem un virsmas apstrādei ceļiem, lidlaukiem un citiem satiksmes laukumiem, kā arī transportbetona un betona izstrādājumu ražošanai. “CTB Karjeri” turpina ieguldīt laiku un finanšu resursus, lai attīstītu jaunus produktus un turpinātu ražošanas procesu modernizēšanu, iegādājoties arvien jaunas tehnoloģijas.

SIA “CTB Karjeri” saņēmis ISO ražošanas procesa kontroles atbilstības sertifikātu Nr. 1697-CPR-09/028, kas pirmo reizi izsniegts 2009. gadā. Katru gadu tiek veikta auditēšana un sertifikāta pagarināšana, apliecinot izstrādāto materiālu atbilstību Latvijas valsts standartiem.

gadu darba pieredze

karjeru saimniecības