SIA “CTB” biroja ēka saņem “Latvijas Būvniecības Gada balvu 2017”

“Latvijas Būvniecības Gada balva 2017” svinīgā ceremonijā VEF Kultūras pilī 2018. gada 07.martā tika apbalvotas vērienīgākās un ievērojamākās būves visā Latvijā, Lietuvā un Zviedrijā. Balvas tika pasniegtas desmit nominācijās.

SIA “CTB” biroja ēka Cukura ielā 38A, Liepājā  atzīta par labāko sabiedrisko jaunbūvi un ieguva 1. vietas balvu nominācijā “JAUNBŪVE – SABIEDRISKĀ ĒKA”. SIA “CTB” biroja ēkas būvniecības pasūtītājs, SIA “CTB” īpašnieks Gatis Zvirbulis, projektu sagatavoja SIA “K IDEA” arhitekts Andris Kokins, projekta būvniecību realizēja SIA “SELVA BŪVE”.

“Latvijas Būvniecības Gada balva 2017” noslēguma ceremonijā par visveiksmīgāko fasāžu rekonstrukcijas realizāciju atzīta Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas ēka.

“Grand Prix” tika piešķirta rekonstruētajai VEF Kultūras pilij un “Grand Hotel Kempinski Riga” atjaunotajai viesnīcas ēkai pilsētas vēsturiskajā centrā.

Labākā dzīvojamā ēka 2017.gadā tapusi Rīgā, Citadeles ielā – “Kern rezidences”.

Pirmo vietu nominācijā “Ražotne” ieguvis beramkravu īslaicīgas uzglabāšanas terminālis Rīgas brīvostā, bet par labāko koka būvi atzīta “Peldmāja” Pāvilostā. Pirmā vieta nominācijā “Inženierbūve – jaunbūve” piešķirta jaunam tiltam Augšlīgatnē, bet vislabākā inženierbūves rekonstrukcija ir veikta Viļņas lidostā, kur strādājuši būvnieki no Latvijas.

Nominācijā “Restaurācija” laurus plūkusi Rīgas Svētā Jēkaba katedrāle, bet labākā rekonstrukcija noritējusi sporta skolā Kuldīgā, kur projekta ietvaros izbūvēts arī jauns baseins.

Publiskās ārtelpas nominācijā pirmā vieta piešķirta Baltijā lielākajai fizisko aktivitāšu zonai “Centra sporta kvartāls” Rīgā, Krišjāņa Barona ielā. Speciāla balva par patriotisku sajūtu veicināšanu piešķirta monumentālajam Latvijas karogam AB dambī.

Savukārt, konkursa “Gada būvinženieris Latvijā 2017” uzvarētāji ir labākais būvniecības projektu vadītājs Dzintars Blumers (“A.C.B.”), labākais gada projektētājs Gatis Vilks (“BICP”), labākais jaunais inženieris Aleksejs Tokarevs (“Velve”) un labākais būvdarbu vadītājs Latvijā Ansis Vorms (“Norma-S”).

Konkursu “Latvijas Būvniecības Gada balva 2017” un “Gada būvinženieris Latvijā 2017” svinīgajā gala ceremonijā piedalījās valsts institūciju un pašvaldību pārstāvji, diplomāti, uzņēmumu vadītāji, būvinženieri, arhitekti, nekustamo īpašumu projektu attīstītāji.

Visi konkursam pieteiktie objekti līdz 2018.gada marta vidum aplūkojami fotoizstādē Līvu laukumā un mājaslapā “www.buvniekupadome.lv”.

Konkursu “Latvijas Būvniecības Gada balva” organizē biedrība “Building Design and Construction Council”.