SIA “CTB” saņem Liepājas pašvaldības balvu par sakoptību Cukura ielā 38a

“Estēts sirdī, jā, noteikti,” atzīst SIA “CTB” valdes priekšsēdētājs Gatis Zvirbulis, 27.septembrī saņēmis pašvaldības balvu par sakoptību Cukura ielā 38a. Šeit uzņēmums uzbūvējis biroja ēku, kuras arhitektūra jau guvusi atzinību valsts mērogā, un ap jauno namu iekārtota plaša un teicami uzturēta apstādījumu teritorija.

Šogad Liepājas sakoptāko ēku konkursā ievērību vairāk guvuši jauni un atjaunoti nami – no miniatūra romantiska kioska Jūrmalas parkā – līdz vairāku miljonu eiro vērtajai “CTB” ēkai. “Tā ir mūsdienu arhitektūras neierastas formas objekts, kas liecina par jaunievedumiem pilsētvides telpā, savdabīga ekspresija parādās – tas ir tas, ko arhitekti parasti ļoti augstu novērtē,” teic pilsētas galvenais arhitekts Indulis Kalns, “Mūsdienu sajūta te ir notverama, vēl jo vairāk, ņemot vērā to, ka tā ir industriālā teritorija.” Ēkas un teritorijas labiekārtojuma projektā uzņēmējs ļāvis izpausties arhitekta Andra Kokina idejām, bet G. Zvirbulis izteicis arī pats savas apstādījumu vēlmes no rododendriem līdz “saviem mīļākajiem kokiem priedēm”, ņemti vērā arī Blīdenes stādaudzētavas speciālistu padomi. Tepat blakus ir gan “CTB” ražotne, gan akciju sabiedrības “UPB” dzelzsbetona rūpnīca. Vide šeit ir diezgan agresīva, gaiss putekļains, atzīst “CTB” ēkas pārvaldnieks Pēteris Zudavs. Tādēļ svarīgi gan tas, ka jaunā ēka sargā telpas no pieputēšanas, jo tajā darbojas piespiedu ventilācijas sistēma ar vairākiem filtriem, gan nozīmīga ir nesen izveidotā zaļā teritorija, kuru sargā ātraudzīgo tūju dzīvžogs, sastādīti bērzi, sarkanās kļavas, priedes. Izveidotas arī ar koku stādiem apstādītas nelielas zaļās salas ražošanas teritorijā, bet nākamgad pie jaunās ēkas vēl ierīkošot soliņus un velosipēdu stāvvietas.

Autors: “Kurzemes Vārds”